Microsoft support

6-7-2021: Windows 11 zal later dit jaar of volgend jaar uitkomen. De berichten zijn dat de systeemvereisten hoger zullen liggen dan die voor W10. De W10-ondersteuning zal doorlopen tot oktober 2025.


Op https://support.microsoft.com/en-us/help/17875/microsoft-account-recover is onderaan een chatoptie waar ook in Nederlands gecommuniceerd kan worden.


- Typ Probleemoplossing in Windows zoekvenster.
- Vier groepen: Programma's, Hardware en geluiden, Netwerk en Internet, Systeem en beveiliging - kies een groep - kies een subgroep of klik in linker kolom op Alles weegeven.

- Ga naar support.microsoft.com/nl-nl/contactus.

- Bel 020-5001500.


Systeemdiagnose

De onderstaande opties kunnen diverse en herhaalde fouten aan het licht brengen, ook zonder dat de computer problemen geeft!

Windowstoets+R - typ perfmon /report + Enter - wacht op rapport dat op elk onderdeel kan worden aangeklikt voor meer informatie (behoorlijk technisch!).

Windowstoets+R - typ perfmon /rel + Enter geeft het betrouwbaarheidsrapport (stabiliteitsindex) met eventuele fouten over de laatste periode. Er kan per dag of week aangeklikt worden voor verdere gegevens.

Windowstoets+R - typ eventvwr.msc + Enter om logboeken weer te geven en te kunnen onderzoeken. Klik op een pijltje naar recht uiterst links in het scherm, bijvoorbeeld op Windows-logboeken en kies uit de nu gegeven categorieën.

Zie ook Systeembeveiliging en Prestatiemeter.

-

Pagina gemaakt 9-1-2017, laatst bijgewerkt 6-7-2021.