Uitlijning

Rechts i.p.v. links uitgelijnd? Zie hier.

Beeld gekanteld?

Beeld plotseling gekanteld of ondersteboven? Misschien per ongeluk op Ctrl-Alt plus een pijltjestoets gedrukt. Herstel door tegelijk indrukken van Ctrl-Alt-pijltje naar boven.

Toetsenbord: Verenigde Staten Internationaal

Ineens andere tekens (vooral bij interpunctie)? Klopt het toetsenbord niet meer? De indeling V.S.-internationaal is de goede instelling. Je wisselt tussen indeling Nederland en V.S.-internationaal door CTRL ingedrukt te houden en dan ook Shift in te drukken. In Windows 10 ook door de Windowstoets in te drukken en tegelijk de spatietoets in te drukken.

Om per ongeluk wisselen te voorkomen in Windows 10: Startknop - Instellingen - Tijd en Taal - tabblad Regio en Taal - Talen - verwijder alle andere talen dan Nederlands.
Ga naar beneden en selecteer als taal Nederlands - Opties - Zie dat de toetsenbordindeling VS-Internationaal is (dit is voor Nederlands correct!). Als die er ook staat: vewijder toetsenbordindeling Nederlands.

Of ga naar Configuratiescherm - Klok, taal, regio - Invoermethode wijzigen - Opties.

Plaktoetsen

Heel soms ontstaan problemen met het apenstaartje en andere tekens doordat 'Plaktoetsen' is ingeschakeld. Plaktoetsen is een functie voor mensen die geen toetsencombinaties kunnen indrukken. Schakel het uit zoals je het inschakelde: druk vijfmaal achtereen op Shift.

-

Pagina gemaakt 13-6-2016, aangevuld 21-11-2018.